Кулинарни рецепти » Телешки бъбреци соте

 Телешки бъбреци соте

Продукти: (за 4 порции)

• 2 телешки бъбрека
• 2-3 супени лъжици олио
• 2 глави лук
• 2 супени лъжици брашно
• 1 чаена чаша бяло вино
• половин чаена чаша гъби
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме бъбреците на малки парчета, осоляваме и пържим до зачервяване в мазнината. Прибавяме много ситно нарязания лук. Когато лукът се позачерви, прибавяме брашното, като и него го позапържваме.

Разреждаме с 1 1/2 чаени чаши бульон или гореща вода и прибавяме виното и гъбите, които предварително сме задушили в малко мазнина. Оставяме ястието да ври, докато се получи гъст тъмен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало