Продукти:
• 3 свински бъбрека
• 2 с.л. люто доматено пюре
• 2 с.л. червено вино
• 1/2 ч.л. сол
• 2 с.л. нишесте
• 1 ч.ч. олио
• 2 с.л. соев сос
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• 1 глава лук
• 8 скилидки чесън
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• 1/2 ч.л. лют червен пипер
• 2 с.л. фъстъци
• 1 к.ч. телешки бульон
Обелваме бъбреците, цепваме ги хоризонтално и изчистваме бялата и тъмночервената им част. Нарязваме ги на малки парченца. Размиваме 1 с.л. нишесте с малко вода, наливаме виното и посоляваме. Топим бъбреците в тази смес и ги оставяме да постоят.
Разбъркваме останалото нишесте с бульона, оцета, соевия сос, захарта, доматеното пюре и лютия пипер. Лука и чесъна наситняваме.
Сгорещяваме добре мазнината и пържим бъбреците. Отцеждаме ги.
Изливаме излишното олио и оставяме само толкова, колкото да покрие дъното на тигана. Отново го загряваме и пържим в него лука и чесъна. Добавяме бъбреците, наръсваме с джинджифил и прибавяме изпържените фъстъци. Бъркаме малко, наливаме внимателно бульона с подправките и готвим, докато ястието се сгъсти.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...