Кулинарни рецепти » Крем от грис и кайсии

 Крем от грис и кайсии

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 1 ч.ч. грис
• 3 к.ч. захар
• 2 яйца

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Измиваме и изчистваме кайсиите от костилките. Сваряваме ги в 1 л вода и ги претриваме през цедка. Към полученото пюре прибавяме гриса и 2 к.ч. захар.

Слагаме сместа на слаб огън и я бъркаме, докато заври. Отстраняваме от огъня и прибавяме жълтъците, разбити с 2 с.л. студена вода. Слагаме отново крема на огъня да заври, след това го отдръпваме и го разсипваме в подходящи купички.

Разбиваме белтъците с останалата захар и шприцоваме сместа върху изстиналия плодов крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало