Продукти: (за 4 порции)
• 500 г къпини
• 100 г захар
• 2 ванилии
• 4 кофички кисело мляко
• печени орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Измиваме плодовете и ги претриваме през ситно сито, за да получим каша. /Оставяме няколко къпини за украса./
Изцеждаме киселото мляко и го разбиваме заедно със захарта. Прибавяме ванилиите и плодовата каша. Разбъркваме всичко много добре и разпределяме крема в широки стъклени чаши.
Отгоре украсяваме с отделените къпини и печени орехови ядки. Оставяме крема да престои 2-3 часа в хладилник и поднасяме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...