Продукти: (за 2 порции)
• 200 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре сланината със студена вода и я нарязваме на не много големи парчета с дебелина 1 см. Счукваме лука и го смесваме с киселото мляко.
Нагорещяваме сух тиган и в него пържим едно по едно парчетата сланина, докато порозовеят от двете страни. След това ги подреждаме в чиния, поръсваме ги с червения пипер, заливаме ги с подлученото кисело мляко и ги поднасяме, докато са още топли.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...