Продукти: (за 2 порции)
• 200 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре сланината със студена вода и я нарязваме на не много големи парчета с дебелина 1 см. Счукваме лука и го смесваме с киселото мляко.
Нагорещяваме сух тиган и в него пържим едно по едно парчетата сланина, докато порозовеят от двете страни. След това ги подреждаме в чиния, поръсваме ги с червения пипер, заливаме ги с подлученото кисело мляко и ги поднасяме, докато са още топли.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...