Продукти:
• 300 г пресен салам
• 1 опаковка готово картофено пюре
• 60 г краве масло
• 2 яйца
За заливката:
• 1 пакетче сирене Крема
• 2 яйца
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• мащерка, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме картофеното пюре според инструкцията на опаковката. Прибавяме 40 г масло и разбитите яйца, посоляваме на вкус и разбъркваме много добре.
Разстиламе половината от пюрето в намаслена тавичка, разпределяме отгоре ситно нарязания салам и покриваме с останалото пюре. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем 15 мин в умерено загрята фурна.
Отделно разбиваме яйцата със сметаната. Прибавяме сиренето и пасираме. Накрая подправяме с мащерка и черен пипер и заливаме мусаката с тази смес. Запичаме отново във фурната, докато се образува червеникава коричка.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...