Кулинарни рецепти » Зеленчуково рагу с колбас

 Зеленчуково рагу с колбас

Продукти: (за 4-5 порции)

• 200 г пресен салам
• 5 чушки
• половин малка зелка
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 5 картофа
• 1 консерва зелен грах
• 4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето и лука на ситно, а морковите настъргваме на ренде. Нарязваме картофите на лентички, а чушките - на ивички. Сгорещяваме олиото в тиган и леко запържваме зелето и морковите.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и запържваме в него лука и нарязания на кубчета салам. Прибавяме зелето, морковите, размитото в ½ к.ч. вода доматено пюре, зеления грах и картофите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието още 12 мин. Поднасяме готовото рагу, поръсено със ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало