Кулинарни рецепти » Наденица по френски

 Наденица по френски

Наденица по френски

Продукти: (за 6 порции)

• 6 наденици
• 1 по-голям патладжан
• 3 тиквички
• 50 г брашно
• 75 мл зехтин
• 3 малки главички лук
• 3 скилидки чесън
• 3 зелени чушки
• 4 домата
• магданоз, чубрица
• мащерка, босилек
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок. Заедно с нарязаните на шайби тиквички ги овалваме в брашното и на умерен котлон ги задушаваме 3 мин в 2 с.л. мазнина. Отцеждаме и ги прехвърляме в глинен съд.

В останалата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън заедно с нарязаните на малки парченца чушки. Изсипваме тези зеленчуци върху патладжана и тиквичките.

Обелваме доматите, нарязваме ги на филийки и ги подреждаме върху лучената смес. Наръсваме със ситен магданоз. Посоляваме, подправяме с черен пипер, мащерка, босилек и чубрица. Завиваме гювеча с фолио и печем 30 мин на 180°С.

Отново загряваме тигана с малко мазнина на умерен котлон и пържим наденицата по 2-3 мин от всяка страна, докато се зачерви равномерно. Прехвърляме я при зеленчуците като гледаме да я покрият и печем още 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало