Кулинарни рецепти » Суджук на фурна

 Суджук на фурна

Продукти:

• 500 г свински суджук
• 5-6 картофа
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бира
• 2-3 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме суджука в тенджера, заливаме го с бирата и го кипваме. Изваждаме го и го нарязваме на парченца.

Отделно в сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме брашното и разреждаме с 2-3 с.л. от бирата, в която сме варили суджука. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и лимоновия сок, слагаме нарязаните картофи и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Варим на тих огън 15-20 мин и прехвърляме картофите в тавичка. Прибавяме суджука и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало