Кулинарни рецепти » Суджук на фурна

 Суджук на фурна

Продукти:

• 500 г свински суджук
• 5-6 картофа
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бира
• 2-3 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме суджука в тенджера, заливаме го с бирата и го кипваме. Изваждаме го и го нарязваме на парченца.

Отделно в сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме брашното и разреждаме с 2-3 с.л. от бирата, в която сме варили суджука. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и лимоновия сок, слагаме нарязаните картофи и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Варим на тих огън 15-20 мин и прехвърляме картофите в тавичка. Прибавяме суджука и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало