Продукти:
• тънки филийки бекон /по-шарена сланинка/
• сушени сини сливи
Начин на приготвяне:
Заливаме сините сливи с вряла вода и ги оставяме добре да набъбнат. После ги нарязваме на по-малки парченца.
Филийките бекон нарязваме на ивички. В началото на всяка ивичка слагаме парченце слива, завиваме на руло и нанизваме на метално шишче. Така постъпваме до запълването на шишчето.
Нареждаме рулцата върху скарата и печем, докато леко поруменеят.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...