Продукти: (за 5 порции)
• 400 г дебърцини
• 150 г кашкавал
• 5 червени чушки
• 7-8 листа от праз лук или цели дребни лукчета
Начин на приготвяне:
Нарязваме дебърцините на парчета с дължина 7-8 см., като в краищата всяко парче цепваме на кръст. Разрезът трябва да е около 3 см. Нарязваме чушки на шайби с дебелина 3-4 см. Нарязваме кашкавала на кубчета, които пъхаме в шайбичките чушка, топваме ги в студена вода и ги овалваме в брашно.
Нижем шишовете в следната последователност: парче чушка с кашкавал, лук /листо от праз прегънато на две/, парче дебърцин. Така постъпваме до запълването на шишчетата. Печем на скара не повече от 5 мин.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...