Продукти:
• 200 г шунка
• 100 г пушени гърди
• 500 г моркови
• 3-4 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 кубче зеленчуков бульон
• сол, черен пипер, джоджен
Начин на приготвяне:
Изчистваме морковите и лука и ги нарязваме на кръгчета. Задушаваме ги в олиото, докато омекнат и заливаме с гореща вода, в която е разтворено кубче зеленчуков бульон.
Прибавяме шунката и пушените гърди, нарязани на ситно. Доваряваме ястието на тих огън. Сервираме го с варен ориз или картофено пюре.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...