Кулинарни рецепти » Мармалад от ябълки и шипки

 Мармалад от ябълки и шипки

Продукти:

• 4 кг ябълки
• 8 кг шипки
• 5 кг захар

Начин на приготвяне:

Шипките трябва да са добре узрели и здрави. Почистваме ги от дръжките и ги заливаме със студена вода. Варим, докато хубаво омекнат. Претриваме ги през марля или сито 3-4 пъти, като последният път марлята трябва да е твойна или ситото много гъсто, за да отстраним власинките и семките.

Почистваме ябълките от семките, нарязваме ги на парченца с корите и ги сваряваме. Претриваме ги през сито или гевгир.

Смесваме двете пюрета, поръсваме със захарта и варим на по-слаб котлон, бъркайки непрекъснато. Щом дървената лъжица започне да прави пътечка по дъното на съда, сваляме мармалада и горещ го насипваме в бурканчетата. Завръзваме гърлата им с целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало