Продукти за 4-6 порции:
• 1 кг картофи
• 250 г шунка
• 200 г сирене или кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме до омекване едри жълти картофи, обелваме ги и ги оставяме да изстинат. Нарязваме изстиналите картофи на филийки.
В намаслена тавичка нареждаме един пласт картофи, върху тях натрошаваме сирене или настъргваме кашкавал, поръсваме с шунка, която предварително сме нарязали на малки кубчета, отгоре пак редим картофи, поръсваме состаналото сирене /кашкавал/ и кубчета шунка и завършваме с пласт картофи.
Посоляваме горния картофен пласт с черен пипер и сол, слагаме парченцата масло и заливаме с яйцата, които сме разбили в киселото мляко. Печем ястието в умерена фурна, докато хване кора със златисто-кафяв цвят.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...