Продукти:
• 1 кг зелени пиперки
• 250 г червен лук
• 3 с.л. прясно мляко
• 4 яйца
• 1-2 к.ч. брашно
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 100 г пушена сланина или пушени гърди
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на дебели кръгчета, а лука нарязваме на филийки. Нарязваме сланината на тънки лентички.
Разбиваме яйцата заедно с млякото. Прибавяме брашно, колкото да забъркаме тесто – малко по-гъсто от палачинково. Подправяме го с черен пипер и сол на вкус.
В намаслена тавичка разстиламе пиперките, а върху тях нареждаме лука. Заливаме с тестото и печем в умерено загрята фурна. Малко преди да извадим от фурната, разпределяме отгоре сланината и заливаме с пипера, запържен в олиото.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...