Кулинарни рецепти » Зеленчуци на фурна

 Зеленчуци на фурна
/Унгария/

Продукти:

• 1 кг зелени пиперки
• 250 г червен лук
• 3 с.л. прясно мляко
• 4 яйца
• 1-2 к.ч. брашно
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 100 г пушена сланина или пушени гърди
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пиперките на дебели кръгчета, а лука нарязваме на филийки. Нарязваме сланината на тънки лентички.

Разбиваме яйцата заедно с млякото. Прибавяме брашно, колкото да забъркаме тесто – малко по-гъсто от палачинково. Подправяме го с черен пипер и сол на вкус.

В намаслена тавичка разстиламе пиперките, а върху тях нареждаме лука. Заливаме с тестото и печем в умерено загрята фурна. Малко преди да извадим от фурната, разпределяме отгоре сланината и заливаме с пипера, запържен в олиото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало