Продукти:
• 4 къси, еднакви по дължина краставици
• 12 тънки резена шунка с дължината на краставиците
• 40 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Отрязваме основата и върховете на краставиците и ги срязваме по дължина на четвъртинки. Бланшираме ги около 3 минути във вряща вода, след това веднага ги обливаме със студена.
Подсушаваме ги добре и всяко парче краставица загръщаме в резен шунка и поръсваме със ситно настъргания кашкавал.
Застиламе тава с хартия за печене, нареждаме отгоре порциите и ги запичаме в предварително загрята фурна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...