Продукти:
• 4 къси, еднакви по дължина краставици
• 12 тънки резена шунка с дължината на краставиците
• 40 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Отрязваме основата и върховете на краставиците и ги срязваме по дължина на четвъртинки. Бланшираме ги около 3 минути във вряща вода, след това веднага ги обливаме със студена.
Подсушаваме ги добре и всяко парче краставица загръщаме в резен шунка и поръсваме със ситно настъргания кашкавал.
Застиламе тава с хартия за печене, нареждаме отгоре порциите и ги запичаме в предварително загрята фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...