Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. нишесте
• 1 к.ч. захар
• 25 г краве масло
• 100 г орехови ядки
• 4 с.л. конфитюр от кайсии или праскови
Начин на приготвяне:
Слагаме млякото на огъня и щом кипне, прибавяме към него захарта и разреденото с малко студена вода нишесте. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти и отстраняваме от огъня.
Прибавяме половината от едро нарязаните орехови ядки и разтопеното масло, разбъркваме и изливаме във форма за торта, предварително облята със студена вода.
След като изстине, обръщаме крема в чиния за торта и украсяваме с конфитюра и останалите орехови ядки.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...