Продукти: (за 4-5 порции)
• 3-4 тиквички
• 4-5 яйца
• 150 г кашкавал
• брашно, галета
• копър, магданоз, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета, дебели около 0,5 см, посоляваме и оставяме 30-40 мин да се отцедят. Овалваме ги в брашно и запържваме съвсем леко в сгорещеното олио. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят от мазнината.
Настъргваме кашкавала и го смесваме с 2 яйца и ситно нарязани копър и магданоз. Поръсваме с малко черен пипер. С получената смес мажем тиквичките и ги слепваме две по две. Всяко котлетче потапяме веднага в брашно, в разбитите яйца и в галета. Запържваме ги до златисто.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...