Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кашкавал
• 3 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 3 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме кашкавала и прибавяме към него две яйца, 2 с.л. галета, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Замесваме тесто и оформяме крокети, които панираме в третото яйце, в останалата галета и пак в яйцето.
Запържваме ги в гореща мазнина.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...