Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 4 яйца
• магданоз, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите необелени. Обелваме ги и още топли ги пресоваме. Прибавяме разбитите яйца, ситно нарязан магданоз и сол.
Омесваме добре, за да получим средно гъста каша. С лъжица вземаме от кашата и пържим в тиган с леко сгорещена мазнина.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...