Кулинарни рецепти » Крем с лешници

 Крем с лешници

Продукти:

• 5 яйца
• 150 г захар
• 2 пакетчета краве масло
• 150 г лешници
• 50 мл ром
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на слаб огън заедно със захарта, докато се сгъстят, след което отстраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме. Смесваме с разбитото масло, счуканите лешници, рома и ванилията.

Разбиваме белтъците на сняг с 2 с.л. захар и 2 с.л. хладка вода. Прибавяме половината от белтъците към крема и леко разбъркваме. Разпределяме крема в чаши за сервиране и гарнираме с розички от останалите белтъци. По желание заливаме с разтопен шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало