Кулинарни рецепти » Грис халва /постна/

 Грис халва /постна/

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. грис
• 3 ч.ч. захар
• 4 ч.ч. вода
• 1 ванилия
• 1 с.л. ром
• сладко от портокалови кори
• настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото и пържим гриса до поруменяване. Изсипваме в плитка тавичка и заливаме с горещия сироп от захарта и водата, който сме ароматизирали с рома, ванилията и лимоновата кора. Сиропът задължително трябва да е врял.

Покриваме с чиста кърпа,която притискаме с капак / ако десертът е в тенджера или с дъска, ако е в тавичка/. Когато грис халвата набъбне и изстине, режем я на ромбчета, които украсяваме с кори от портокалово сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало