Продукти:
• 250 г захар на пясък
• 4 листа бял желатин
• 8 яйца
• сок от 2 лимона
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с яйцата и бием, докато получим такава гъстота, че като вземем капка от сместа и я пуснем върху нея, тя да не потъва веднага.
Затопляме леко лимоновия сок и постепенно прибавяме към него предварително накиснатия в студена вода желатин. Прецеждаме сока през марля и внимателно, като бъркаме в една посока, го прибавяме към яйцата.
Изсипваме крема в дълбока стъклена чиния, намокрена предварително със студена вода.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...