Продукти:
• 3 кг кестени
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 2 кофички сметана /500 г/
• 2-3 с.л. шоколадови пръчици /или настърган шоколад/
Начин на приготвяне:
Обелваме кестените от външната обвивка и ги слагаме да се варят на умерен огън. След десетина минути, отстраняваме тенджерата от огъня, изваждаме кестените и внимателно обелваме вътрешната обвивка. След това продължаваме да варим кестените, докато омекнат. Отцеждаме сварените кестени и докато са още топли, ги прекарваме през преса за картофи.
Разбиваме размекнатото до стайна температура масло с 1 1/2ч.ч. пудра захар и го смесваме с кестеновото пюре. Разбъркваме добре и отново прекарваме сместа през пресата. След това оформяме от полученото пюре, голям венец върху широка чиния за сервиране.
В средата на венеца сипваме с лъжица /без да заглаждаме/ сметаната, която сме разбили с останалата пудра захар. Поръсваме с шоколадовите пръчици /или с настъргания шоколад/.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...