Продукти:
• 3 кг кестени
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 2 кофички сметана /500 г/
• 2-3 с.л. шоколадови пръчици /или настърган шоколад/
Начин на приготвяне:
Обелваме кестените от външната обвивка и ги слагаме да се варят на умерен огън. След десетина минути, отстраняваме тенджерата от огъня, изваждаме кестените и внимателно обелваме вътрешната обвивка. След това продължаваме да варим кестените, докато омекнат. Отцеждаме сварените кестени и докато са още топли, ги прекарваме през преса за картофи.
Разбиваме размекнатото до стайна температура масло с 1 1/2ч.ч. пудра захар и го смесваме с кестеновото пюре. Разбъркваме добре и отново прекарваме сместа през пресата. След това оформяме от полученото пюре, голям венец върху широка чиния за сервиране.
В средата на венеца сипваме с лъжица /без да заглаждаме/ сметаната, която сме разбили с останалата пудра захар. Поръсваме с шоколадовите пръчици /или с настъргания шоколад/.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...