Продукти: (за 5 порции)
• 400 г картофи
• 1 кг карфиол
• 150 мл олио
• 50 г брашно
• 3 яйца
• 50 г галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола, прецеждаме и го нарязваме много дребно. Прибавяме сварените и настъргани картофи, яйцата и подправките.
Омесваме всичко много добре и от получената смес правим кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в гореща мазнина.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...