Продукти: (за 5 порции)
• 5 патладжана
• 1 ч.ч. олио
• 3 глави лук
• 200 г сирене
• 5-6 яйца
• 5.л. галета
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, така че да се запази дръжката им, посоляваме и ги оставяме да престоят 30 мин. Изстискваме ги и пържим до омекване в половината от олиото.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавяме натрошеното сирене, 2 разбити яйца сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разрязваме патладжаните по дължина на две /без да разделяме половинките/, издълбаваме ги и пълним с приготвената смес. Панираме в останалите разбити яйца и галетата и пържим до златисто оцветяване.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...