Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г извара
• 2 жълтъка
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 сухар
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 зелена люта чушка
• магданоз, черен пипер, сол
• галета за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Оставяме изварата да се отцежда 1 нощ. Разбиваме жълтъците с олиото и ги смесваме с изварата. Прибавяме накиснатия в млякото сухар, настъргания лук, ситно нарязаните чушка и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме добре и от сместа правим кюфтета, които овалваме в галета и изпържваме в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...