Продукти: (за 4 порции)
• 800 г патладжани
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 400 г кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• копър, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги нареждаме върху наклонена дъска, за да отцеди горчивия сок.
След 30 мин ги измиваме, подсушаваме, овалваме в брашно и ги пържим в сгорещена мазнина на слаб огън от двете страни до порозовяване.
Сервираме ги със заливка от кисело мляко, размесено със счукан чесън, ситно нарязан копър, лимонов сок и малко сол.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...