Кулинарни рецепти » Патладжани с кисело мляко

 Патладжани с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г патладжани
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 400 г кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• копър, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги нареждаме върху наклонена дъска, за да отцеди горчивия сок.

След 30 мин ги измиваме, подсушаваме, овалваме в брашно и ги пържим в сгорещена мазнина на слаб огън от двете страни до порозовяване.

Сервираме ги със заливка от кисело мляко, размесено със счукан чесън, ситно нарязан копър, лимонов сок и малко сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало