Продукти: (за 4 порции)
• 500 г чушки
• 3-4 моркова
• 2-3 пресни картофа
• 3 с.л. кисело мляко
• 3-4 с.л. брашно
• 100 г кашкавал
• 4 яйца
• 1/2 връзка магданоз
• сол
• галета за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги нарязваме много ситно.
Обелваме морковите и картофите и ги сваряваме. Смачкваме ги на пюре и прибавяме към тях чушките, киселото мляко, брашното, настъргания кашкавал и 2 яйца.
Омесваме всичко много добре и подправяме със ситно нарязания магданоз и сол.
От сместа оформяме кюфтета и ги панираме последователно с галета, яйца и отново галета. Изпържваме кюфтетата в гореща мазнина.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...