Кулинарни рецепти » Тиквички по горски

 Тиквички по горски

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 2 яйца
• 250 г гъби
• 1 ч.ч. хлебни трохи
• 6 с.л. брашно
• 80 г масло, магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на парченца с дебелина 5 мм, без да ги белим. Поръсваме ги със сол и оставяме така 10 минути. Отцеждаме ги, потапяме в брашно и след това в разбити яйца и пържим до зачервяване в сгорещено олио.

Отделно разтопяваме маслото и към него прибавяме гъбите, скилидките чесън и нарязания на ситно магданоз. Разбъркваме и изсипваме към сместа натрошения хляб (трохите хляб). Оставяме още 5 минути на огъня.

Изливаме горещата смес върху тиквичките. Поднасяме ястието, поръсено с едро накъсан магданоз.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало