Продукти: (за 4 порции)
• 500 г грах
• 3-4 големи марули
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в подсолена вода.
Избираме хубавите листа и сърцевината на марулите, нарязваме ги на парчета и ги варим 10-15 мин. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио.
Щом стане златист, поръсваме брашното, подправяме с черен пипер и сол и наливаме малко вода, колкото да се образува рядка кашица.
Прибавяме сварения грах и марулите и варим още 10-15 мин.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...