Продукти:
• 3-4 ч.ч. сварен рохкав ориз
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. накълцана говежда лой /или краве масло/
• плодове по желание /пресни или сушени/
Начин на приготвяне:
Смесваме ориза със захарта и говеждата мазнина и разбъркваме.
В намаслена форма за пудинг разстиламе пласт от ориза. Отгоре разпределяме част от плодовете и покриваме с нов пласт ориз. Продължаваме така, докато се изчерпят продуктите. Завършваме с пласт от ориз.
Варим 30 мин на водна баня. Отстраняваме от огъня, изчакваме малко течността да се поизпари, изсипваме в подходящ съд и поднасяме ориза топъл.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...