Продукти:
• 2 патладжана
• 40 г масло
• 20 г брашно
• 250 г сметана
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените патладжани на парченца, пускаме ги за 5 мин във вряща подсолена вода, изваждаме ги и оставяме да се отцедят. Овалваме ги в брашно и изпържваме в масло.
Подреждаме патладжаните в тенджера, наливаме сметаната, посоляваме и задушаваме около 1/2 час. Преди поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязан копър и магданоз.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...