Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 дюли
• 3-4 картофа
• 2 глави лук
• 1 равна с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани картофи. Поръсваме с червения пипер.
Нарязваме дюлите на резенчета и ги сипваме при картофите.
Размиваме с малко вода доматеното пюре и го прибавяме към ястието. Посоляваме на вкус, заливаме с 1-2 ч.ч. топла вода и варим до окончателното омекване на дюлите. Накрая поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...