Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен лук
• 2 ч. л. зехтин
• сока от 2 лимона
• 1 главичка целина
• 5-6 зърна черен пипер
• половин дафинов лист
• 1 щипка кимион
• 1 щипка кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на кръгчета и го смесваме с настърганата целина. Сипваме зехтина и лимоновия сок, добавяме подправките и разбъркваме.
Наливаме малко гореща вода и задушаваме на умерен котлон до готовност. Поднасяме ястието студено.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...