Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен лук
• 2 ч. л. зехтин
• сока от 2 лимона
• 1 главичка целина
• 5-6 зърна черен пипер
• половин дафинов лист
• 1 щипка кимион
• 1 щипка кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на кръгчета и го смесваме с настърганата целина. Сипваме зехтина и лимоновия сок, добавяме подправките и разбъркваме.
Наливаме малко гореща вода и задушаваме на умерен котлон до готовност. Поднасяме ястието студено.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...