Кулинарни рецепти » Леща с картофи по индийски

 Леща с картофи по индийски

Продукти:

• 4 домата
• 250 г леща
• 2 картофа
• 2 зелени чушки
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2 ч. л. смлян джинджифил
• 1/2 ч. л. къри
• 1/2 ч. л. смлян кимион
• 1/2 ч. л. смляна куркума
• сол

Начин на приготвяне:

В тенджера наливаме вода, слагаме половината джинджифил, солта, кимиона и куркумата. След като заври, прибавяме лещата и оставяме да поври 15 минути. Сипваме нарязаните на кубчета картофи и оставяме да ври до готовност. Ако е нужно, добавяме вода.

Отделно загряваме олиото в тиган и запържваме нарязаните на ситно лук и чушки до златисто. Добавяме кърито, останалия джинджифил и обелените и нарязани на кубчета домати. Разбъркваме и оставяме на котлона за няколко минути преди да смесим с лещата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало