Кулинарни рецепти » Яхния от целина и гъби

 Яхния от целина и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг целина
• 1 кг гъби
• 300 г домати
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Оставяме гъбите да киснат във вода 2 часа.

Обелваме лука, нарязваме го на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина до бледо розов цвят. Към запръжката прибавяме нарязаните на дребно домати, целината, нарязана на продълговати ивици, и гъбите, нарязани на филийки. Задушаваме всичко до изпаряване на водата.

Когато гъбите се запържат до зачервяване, прибавяме 2 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим до пълното сваряване на зеленчуците.

Преди да отстраним от огъня, прибавяме ситно нарязания копър и оставяме яхнията да ври още 5 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало