Продукти: (за 4 порции)
• 4 стръка праз
• 3-4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на тънки колелца и го изпържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, добавяме 3-4 с.л. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато празът омекне.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме много ситно.
Изваждаме задушения праз и в същата мазнина изпържваме доматите, заедно със ситно нарязаните чесън и магданоз. Заливаме праза с полученият сос.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...