Продукти: (за 4 порции)
• 4 по-големи тиквички
• 4 яйца
• 150 г сирене
• 30 г краве масло
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме тиквичките и надлъжно ги разполовяваме. Внимателно издълбаваме вътрешността им и леко ги задушаваме в подсолена вода.
Смесваме яйцата с натрошеното сирене, подправяме с черен пипер и ситен копър и пълним тиквичките с тази смес.
Подреждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме, поливаме с разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...