Продукти: (за 4 порции)
• 1 средна голяма кисела зелка
• 1 ч.ч. пръжки /джумерки/
• 3-4 картофа
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. зелев сок
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме най-тънките листа от зелето за сармички, а останалото нарязваме на ситно.
Обелваме картофите и ги настъргваме. Прибавяме затоплените пръжки, черния и червения пипер, стрита чубрица и сол на вкус. Разбъркваме и увиваме от сместа малки сармички в отделените зелеви листа.
Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле и нареждаме отгоре сармите. Между сармите слагаме парченца пушени гърди. Сипваме олиото и притискаме с плоска чиния.
Наливаме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и варим на тих огън, докато останат на мазнина. Поднасяме готовите сарми веднага.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...