Продукти:
• 700-800 г овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• 1 парче целина
• 7-8 картофа
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/4 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• 5 с.л. мазнина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни парченца, измиваме го и го задушаваме на слаб огън в сгорещената мазнина.
Щом месото поомекне, прибавяме едро нарязаните лук, моркови, целина, магданоз. Поръсваме с червен и черен пипер, заливаме с гореща вода (да се покрие месото) и посоляваме. Варим на умерен огън.
След омекване на месото пускаме картофите, нарязани на кръгчета, заливаме с виното, захлупваме плътно тенджерата с капака и доваряваме ястието на тих огън.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...