Продукти: (за 5 порции)
• 800 г агнешко месо
• 1 белтък
• 60 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, почистваме от сухожилията, смиламе два пъти на машина с решетка с диаметър 5 мм и посоляваме. Прибавяме белтъка и полусварения ориз, част от маслото и черния пипер. Омесваме всичко много добре. Оформяме малки кюфтенца, които оставяме да отлежат около половин час.
Запържваме до златисто дребно нарязания лук, добавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и червения пипер. Разреждаме сместа с малко вода, посоляваме и щом кипне, прибавяме оваляните в брашно кюфтенца. Като кипне отново, оставяме ястието да ври на слаб огън до пълното му сваряване. Не бъркаме, а при нужда разклащаме тенджерата.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...