Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешки шол
• половин пакетче краве масло
• 2-3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 4-5 моркова
• 2-3 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 карамфилчета
• 300 г домати
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на едри парчета. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Остъргваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Обелваме скилидките чесън и ги забождаме с карамфилчетата.
Сгорещяваме в тенджера олиото заедно с маслото. Изпържваме месото от всички страни. Прибавяме лука и морковите и също ги запържваме, като разбъркваме с дървена лъжица. Поръсваме с брашното и разбъркваме.
Наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати, ситно нарязания магданоз и чесъна. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус, захлупваме и варим на тих огън до пълното омекване на месото. Преди сервиране изваждаме чесъна с карамфила.
Телешко с бира
Продукти за 4 порции: 600 г телешко филе, 4-5 с.л. олио, 2 глави лук, 1 с.л. брашно, 1 1/2 ч.ч. бира, 1 к.ч. бульон, 2 с.л. горчица, черен пипер, сол.
Нарязваме месото на хапки и ги овалваме в брашното. Слагаме месото и ситно нарязания лук и разбъркваме. Прибавяме горчицата, бульона, бирата, черен пипер и сол на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...