Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овнешко месо от гърдите
• 2 с.л. брашно
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 200 г дребен лук
• 2 моркова
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• половин връзка магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и запържваме в олиото, наръсваме с брашното и пържим още няколко минути като разбъркваме. Добавяме настъргания чесън и вода, колкото да покрие месото. Прибавяме доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер. Посоляваме и оставяме да ври около 40 мин.
Обелваме лука, нарязваме морковите, обелваме и нарязваме на едри парчета картофите. Прибавяме всичко към ястието. Варим до пълно сваряване, като преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...