Кулинарни рецепти » Овнешко рагу

 Овнешко рагу

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг овнешко месо от гърдите
• 2 с.л. брашно
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 200 г дребен лук
• 2 моркова
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• половин връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и запържваме в олиото, наръсваме с брашното и пържим още няколко минути като разбъркваме. Добавяме настъргания чесън и вода, колкото да покрие месото. Прибавяме доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер. Посоляваме и оставяме да ври около 40 мин.

Обелваме лука, нарязваме морковите, обелваме и нарязваме на едри парчета картофите. Прибавяме всичко към ястието. Варим до пълно сваряване, като преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало