Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции телешко месо от коляното с костите
• 1 напречно нарязана кост с дебелина 3-4 см
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2/3 пакетче краве масло
• 2 с.л. кетчуп
• 1,5 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1-2 с.л. брашно
• лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаните на кубчета зеленчуци в половин пакетче масло. Прибавяме порциите месо с костите и изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме останалото масло, поръсваме брашното и разбъркваме.
Прибавяме размития в бульона кетчуп и задушаваме 30 мин на много слаб огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня тънко нарязаната лимонова кора и ситно нарязания магданоз. След като приготвим ястието, отстраняваме лимонената кора и го сервираме в собствения му сос.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...