Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг говеждо месо
• 1 по-малка зелка
• 200 г зрял фасул
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 с.л. сол
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Киснем боба 1 нощ в студена вода и я изхвърляме. Варим го в подсолена вода, докато поомекне.
Възвираме 2 л подсолена вода и слагаме цялата зелка, на която сме очистили само външните листа. Варим я 20 мин. Отцедената зелка нарязваме на тънки ивички.
Почистеното от ципите и жилите месо също слагаме цяло да се вари в подсолена вода. Когато поври, го отпенваме и слагаме нарязания на ситно лук. Прибавяме зърната черен пипер. Рязко намаляваме огъня и слагаме зелето и фасула при месото. Наливаме мазнината и варим около 1 час.
Изваждаме месото, нарязваме го на порции и го връщаме в тенджерата. Продължаваме варенето.
Размиваме брашното с малко вода на гладка кашичка и го сипваме в ястието. Готвим, докато водата напълно изври. Сервираме ястието топло или студено.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...