Кулинарни рецепти » Говеждо с боб и прясно зеле

 Говеждо с боб и прясно зеле

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг говеждо месо
• 1 по-малка зелка
• 200 г зрял фасул
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 с.л. сол
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Киснем боба 1 нощ в студена вода и я изхвърляме. Варим го в подсолена вода, докато поомекне.

Възвираме 2 л подсолена вода и слагаме цялата зелка, на която сме очистили само външните листа. Варим я 20 мин. Отцедената зелка нарязваме на тънки ивички.

Почистеното от ципите и жилите месо също слагаме цяло да се вари в подсолена вода. Когато поври, го отпенваме и слагаме нарязания на ситно лук. Прибавяме зърната черен пипер. Рязко намаляваме огъня и слагаме зелето и фасула при месото. Наливаме мазнината и варим около 1 час.

Изваждаме месото, нарязваме го на порции и го връщаме в тенджерата. Продължаваме варенето.

Размиваме брашното с малко вода на гладка кашичка и го сипваме в ястието. Готвим, докато водата напълно изври. Сервираме ястието топло или студено.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало