Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг говеждо месо
• 1 по-малка зелка
• 200 г зрял фасул
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 с.л. сол
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Киснем боба 1 нощ в студена вода и я изхвърляме. Варим го в подсолена вода, докато поомекне.
Възвираме 2 л подсолена вода и слагаме цялата зелка, на която сме очистили само външните листа. Варим я 20 мин. Отцедената зелка нарязваме на тънки ивички.
Почистеното от ципите и жилите месо също слагаме цяло да се вари в подсолена вода. Когато поври, го отпенваме и слагаме нарязания на ситно лук. Прибавяме зърната черен пипер. Рязко намаляваме огъня и слагаме зелето и фасула при месото. Наливаме мазнината и варим около 1 час.
Изваждаме месото, нарязваме го на порции и го връщаме в тенджерата. Продължаваме варенето.
Размиваме брашното с малко вода на гладка кашичка и го сипваме в ястието. Готвим, докато водата напълно изври. Сервираме ястието топло или студено.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...