Кулинарни рецепти » Телешко със сухи сливи

 Телешко със сухи сливи

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешко месо от предната част
• 1-2 с. л. масло
• 2-3 глави лук
• 1/2 с. л. червен пипер
• 500 г сухи сливи
• 1 к. ч. червено вино
• 2-3 бучки захар
• 2 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го слагаме на огъня, колкото да се изпари водата. Попарваме сливите във вряща вода и ги отцеждаме.

Разтопяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Щом стане златист, поръсваме с червения пипер, прибавяме месото, посоляваме на вкус, наливаме малко топла вода и готвим на умерен огън.

Когато месото поомекне, добавяме сливите и виното, наливаме още малко топла вода и подправяме със захарта и дафиновия лист. Оставяме ястието на огъня, докато уври добре.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало