Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг телешко месо от предната част
• 1-2 с. л. масло
• 2-3 глави лук
• 1/2 с. л. червен пипер
• 500 г сухи сливи
• 1 к. ч. червено вино
• 2-3 бучки захар
• 2 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го слагаме на огъня, колкото да се изпари водата. Попарваме сливите във вряща вода и ги отцеждаме.
Разтопяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Щом стане златист, поръсваме с червения пипер, прибавяме месото, посоляваме на вкус, наливаме малко топла вода и готвим на умерен огън.
Когато месото поомекне, добавяме сливите и виното, наливаме още малко топла вода и подправяме със захарта и дафиновия лист. Оставяме ястието на огъня, докато уври добре.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...