Кулинарни рецепти » Заек със свинско месо

 Заек със свинско месо

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г заешко месо
• 500 г свинско месо
• мазнина за пържене
• 5 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• черен пипер, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме заешкото месо за 5-6 часа в равни количества оцет и вода. След това го изваждаме, измиваме, отцеждаме, подсушаваме, нарязваме го на порции, посоляваме и изпържваме парчетата в мазнината, след което ги нареждаме в тенджера.

В същата мазнина изпържваме нарязаното на парчета свинско месо, като след това го нареждаме в тенджерата върху заешкото.

Нарязваме лука на филийки, запържваме го в мазнината, поръсваме с брашното и червения пипер, позапържваме и тях.

Сипваме запръжката при месото заедно със скилидките чесън и разреждаме с виното и 2 ч.ч. топла вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало