Кулинарни рецепти » Сарма кебап

 Сарма кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г шарено свинско месо
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 1 зелка
• черен и червен пипер
• 1 с. л. олио
• червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържваме лука в малко олио и прибавяме прибавяме нарязаното на хапки свинско месо и половината наситнени пушени гърди. Кавардисваме леко сместа, без да я солим.

На дъното на тенджера поставяме 2-3 цели зелеви листа. Свиваме сарми в останалите листа, като всяко листо посипваме първо със смес от червен и черен пипер и слагаме с лъжица от сместа.

Редим сармите на 2 реда, като отгоре поставяме отново няколко цели зелеви листа и парченца от останалите пушени гърди. Затискаме с чиния, сипваме вода и зелев сок до нивото на последния ред и варим на тих огън до омекване на зелето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало