Продукти: (за 4 порции)
• 600 г шарено свинско месо
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 1 зелка
• черен и червен пипер
• 1 с. л. олио
• червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме лука в малко олио и прибавяме прибавяме нарязаното на хапки свинско месо и половината наситнени пушени гърди. Кавардисваме леко сместа, без да я солим.
На дъното на тенджера поставяме 2-3 цели зелеви листа. Свиваме сарми в останалите листа, като всяко листо посипваме първо със смес от червен и черен пипер и слагаме с лъжица от сместа.
Редим сармите на 2 реда, като отгоре поставяме отново няколко цели зелеви листа и парченца от останалите пушени гърди. Затискаме с чиния, сипваме вода и зелев сок до нивото на последния ред и варим на тих огън до омекване на зелето.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...