Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• половин сух хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 100 г маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в прясна вода.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме доматеното пюре и също леко го запържваме. Накрая поръсваме червения пипер, разбъркваме и сипваме запръжката при боба. Доливаме още малко гореща вода и варим на слаб огън, докато течността се изпари напълно.
Нарязваме хляба на малки квадратни филийки. Потапяме филийките последователно в млякото и разбитото яйце и ги изпържваме в останалата мазнина.
Изсипваме сварения боб в голяма чиния и го оформяме като пирамида. Поръсваме с черен пипер. Подреждаме наоколо изпържените хлебни филийки, украсяваме с маслините и поднасяме.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...